Nous utilisons des cookies pour optimiser votre confort de navigation et afin d’améliorer nos services.
Dans notre notice de confidentialité, vous constaterez que vos données personnelles sont traitées de manière limitée et conformément au RGPD.

Reactie op kritiek omtrent REDD+ en VERRA


Recentelijke rapporten hebben de effectiviteit van REDD+-projecten, die gericht zijn op het verminderen van ontbossing en het beschermen van bossen, in twijfel getrokken. Deze rapporten hebben een debat ontketend onder experts in het veld, waardoor er vragen zijn ontstaan over de methoden die worden gebruikt om koolstofkredieten uit te geven voor deze projecten.

Greentripper ondersteunt gecertificeerde klimaatprojecten in ontwikkelingslanden die voldoen aan de hoogste internationale normen, zoals Gold Standard of Verra. Verra - momenteel de enige relevante wereldwijde standaard die REDD+-projecten certificeert - wordt zwaar bekritiseerd. In reactie hierop zegt Verra dat de conclusies van deze studies onjuist zijn en de impact van REDD+-projecten overschatten.
https://verra.org/verra-response-guardian-rainforest-carbon-offsets/


Verra en Gold Standard zijn ongeveer 20 jaar geleden opgericht. Toen waren er een paar honderd experts betrokken bij deze onderwerpen. Tegenwoordig zijn er duizenden NGO's, start-ups, activisten en experts betrokken en we moeten samen vooruitgaan. Gold Standard & Verra zijn allesbehalve perfect, maar vooralsnog zijn zij de enige certificeringsinstanties die op grote schaal zijn opgezet. Laten we ons herinneren dat de vrijwillige markt voor koolstof nog in de kinderschoenen staat en dat deze groeiproblemen kent. We kunnen de bus niet stoppen. We moeten het repareren terwijl we rijden, anders komen we nooit op tijd aan.


De bosbouwprojecten die Greentripper ondersteunt, worden geselecteerd/ontwikkeld door onze partner South Pole. Als reactie op de recente aantijgingen, zal hun team van experts een grondige review uitvoeren van al hun REDD+ projecten en een transparant rapport geven over eventuele problemen en de data die hun bevindingen ondersteunen.

Daarnaast werkt Verra aan het verbeteren van de precisie van REDD+ basislijnen door alle REDD+ projecten over te zetten naar één methodologie, die op dit moment in ontwikkeling is. 

Wij geloven sterk in de positieve en meetbare impact van REDD+ en oplossingen gebaseerd op natuur, zoals ondersteund door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Het Kariba REDD+ project bijvoorbeeld, is een van de meest succesvolle bosbouwprojecten in Zimbabwe, waarbij de ontbossing op een gebied van 750.000km2 wordt verminderd en brengt belangrijke voordelen met zich mee voor de lokale gemeenschappen. 

Net als bij elke nieuwe en innovatieve klimaatoplossing is het moeilijk om toekomstige ontbossingstarieven te voorspellen. De methoden die worden gebruikt in de VERRA-projecten hebben echter ingebouwde mechanismen om de uitgifte van koolstofcredits aan te passen aan de werkelijke ontbossingstarieven gedurende de levensduur van een project. In het geval van het Kariba-project zullen eventuele vroege uitgiften van koolstofcredits in de toekomst worden uitgebalanceerd en zullen deze geen invloed hebben op de geldigheid van reeds uitgegeven credits.
Terwijl we wachten op regeringsactie om de dringende klimaat- en biodiversiteitscrisis aan te pakken, is het belangrijk om de positieve impact van vrijwillige koolstofmarkten te erkennen en samen te werken om ervoor te zorgen dat deze zo effectief mogelijk functioneren.
We begrijpen dat deze problemen complex en verwarrend kunnen zijn en we staan ??graag open voor gesprekken met iedereen die vragen of zorgen heeft. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@greentripper.org


Autres news

Nouvelles tendances et services
vendredi 27 janvier 2023
RAPPORT DU GIEC & ÉTÉ 2021
vendredi 4 février 2022
Problème avec votre compte ?
vendredi 16 avril 2021